Wednesday, August 8, 2012

Worldless Wednesday


Saturday, May 12, 2012

Favourite Thing

Can't help it . i really adored her . All of her music makes me happy ;) .
who else , She is YUNA ! 





But this album is not available yet in Malaysia . but i can't wait ! 
so Youtube laa jawab nyee . enjoy her new song ;D

Sunday, April 8, 2012

Dungun bebehh !

Walaupun cerita yang bakal ku selitkan ni agak basi , tapi tak pernah basi dalam memori kuu . cewahh , okeyy 2 March 2012 yes sebulan yang lalu aku dan Nolly telah berangkat dan bercuti ke Dungun Terengganu ! kebetulan aku cuti midsem dorang pun tengah study week so , berjimba laa kami .tapi holiday kali ni macam kurang someone . ROY tak ikut, sobss . dia ade hal agong yang tak dapat di elakkan ;'( . panjang cerita nyaa . mari laa tengok gambar , bak kate Yuna , setiap gambar ade lagu .macam takde kena mengena pun
sesampai sane dah nak magrib , bayangkan laa dari pukul 10.30pagi sampai 7 malam . serious lame kan , padehal dalam 4.30 ptg dah boleh sampai. jam laa , hujan lebat lagi .ish, dugaan . tapi selamat jugak sampai . then Afiqah , Faeez and Hafiz teruss bawak kami ke kampus UiTM Dungun ! serious best , depan kampus pantai. jakun sekejap . then kampus lame kan , lagi aku suke . besau lak tuu . HAHA . terserlah kejakunan anak Pak Jamal ni . no pictures taken on that day , sebab muke masing masing macam apam balik penyek . 


second day ke Kuantan bebeh !




gambar first , harus laa makanan kann . ni laa kegemaran ROY . tapi nolly mengidam pulok . sepanjang jalan on the way ke Dungun , perempuan ni tak habis habis cakap pasal akok . poning pale den -..-"




semua muke separuh , kecuali si Nolly . yelaa mak JARAHHH kann . HAHA 
okey , boleh bayangkan kami naik kelisa . kecik kan , tapi muat untuk kami . sebab kami takdo laa besau nau . HAHA .. itu tipu .





Nolly lupe tutup flash , jadi laa gambar budak sekolah di toilet . jap , actually lupe name mall ni . HAHA . maybe orang Kuantan tau kott . -.-" East Coast Mall kot . kalau salah maap ye orang orang Kuantan . peacee yawww .

mula laa kami berjimba selepas memenuhkan perut .


ni hah dua makhluk yang sangat degil . 

Aku : Afiqah , jangan tunjuk muka laa (tapi obviously nampak muke excited          dia kan?)
Aku : Hafiz , jangan goyang goyang kan binatang tu laa ( tapi dia goyang kan jugak) 
nasib baik korang ni kawan aku , kalau tak , dua dua aku pang pang . HAHAH .


selepas di tauliahkan , akhirnye dapat la gambar yang tak punya masalah .terima kasih . 




hah ! yang lagi dua orang ni my FAVOURITE couple . dorang tak sweet . hehe . tapi lagi bangang dari aku dan ROY and dorang sangat serupa ! . HAHA



ni pulak Favourite Friends , bestfriend , perempuan gila , perempuan bangang yang aku tersayang tanpa paksaan dari dia . HAHA . ROY selalu cemburu buta kalau aku dengan Afiqah . sebab ROY mengaku Afiqah madu dia . muhaha . 

Then movie ! This Means War . wahh . sangat best , dua kali tengok weyhh . sebab best sangat . 
tak dapat nak lepak pantai . sebab hujan non stop , sedih je . tapi next sem plan nak ke sana lagi. hurrrayyy ! kali ni nak bawak ROY . !


 Third day , it's time to say bye bye to Dungun . tapi afiqah ikot sekali ! so dah tak boring dalam bus . walaupun dia tidur je , ajak turun makan pun taknak . tapi bila bukak mate nampak mee goreng terus macam singa nampak daging . 



Faeez is seriously crying ? HAHA . drama seyh laki ni . sedih nau Nolly nak balik . mengade ,gedik . tapi laki ni jugak banyak berjasa sepanjang ke sana . thanks bross .



 Aku stay 2 hari di rumah Afiqah . tak buat ape just main guitar hero yang aku tak reti lansung main . then kak long yang awesome bawak kitorang ke ICity di petang hari . kitorang kena tunggu satu jam , baru boleh naik semua benda yang ade kat situ . boringgggg .





 memperkenal kann anak anak gadis Pak Razak ;)



 kitorang first customer for that day ! tu yang muke excited nak mampuss .








 she's like 20 but she's not . HAHA . awet muda laa kak long nii . abaikan si tembam sebelah kak long tu -.-"


i have the best holiday with them . mungkin tak ke mana pun , tapi ke mana aku pergi kalau ade mereka , setiap perjalanan tu menjadi memori terindah dalam hidup aku . thanks korang . 


dedicate to Afiqah , Nolly , Faeez and Hafiz <3

Tuesday, February 21, 2012

D & L Collection .

Assalamualaikum dan salam sejahtera *gaya pemberita cakap* hah , sejak sejak ni busy memanjangg . dengan kelas dengan bisness lagi . What ? bisness ? *gaya korang respon* HAHA . yee kawan kawan , adik adik , akak akak dan makcik makcik . Dengan ini saya Nadhrah Jamaluddin sudah memulakan bisness . bisness ape kah ? bisness ni :


ni laa dia ,bisness kami . aku dan kakak ku . aku dah dapat jual banyak sangat crumple shawl ni kat kampus . Alhamdulilah murah rezeki aku . then , baru laa tercetus idea nak buat Official Page D & L Collection . so mari laa ramai ramai like and shop with us ! 

p/s :siapa kate student tak boleh buat bisness ? aku boleh . hee .

Thursday, February 16, 2012

Umur tidak membezakan kita .

Hai , selamat pagi pada siapa yang baru bangun dan selamat malam pada yang tengah tidur tapi sedang beronline dalam mimpi *adekah?* 

umur tidak mengambarkan sifat sesorang . maksud nya , tak semestinya orang tu berumur 17 tahun ke bawah tidak matang ,cetek pengalaman dan tidak semesti nya umur yang lebih tua itu banyak pengalaman dan matang . semua nya bergantung pada diri dan cara hidup masing masing . macam aku, kat kelas semua umur ade , yang paling tua 23 tahun dan paling muda 18 tahun , tapi semua nya mcm sebaya . tapi ade yang muda perangai mcm tua , i mean matang laa. ade yang dah puluh puluh perangai macam budak budak #annoying betul -.-" . aku average . time serious jadi matang macam bapak aku , time main main , mulaa laa gile aku , kalah adik aku . HAHA . *abaikan* bak kate Steve Jobs .

"Don't throw your childish away !"

Steve Job pun kate macam tu ,  sebenarnye otak kanak kanak lebih kreatif , so janganlah buang sifat kanak kanak ribena kita tuu , berguna weyh . kot kot tetibe korang boleh jadi pencipta MANGGIS *pengganti APPLE * HAHA . mane  tau kan . Kita perlu kan angan angan untuk mencapai cita cita . 

aku dah lari topik asal ni . sebenarnyee nak wish mamat nii 


Happy birthday awokkk ! dah tua dah Roy . semoga panjang umur dan di murahkan rezeki InsyAllah ;) sorry suara kurang sedap nak menyanyi .HAHA , Hadiah tahun ni adalah kehadiran ku dalam hidup mu . cewahhh *curi ayat Afiqah* and Happy 2 years and 2 month Anniversary <3 .

You will always be my favourite guy ! I love you , .

Wednesday, February 15, 2012

Short entry

Short entry . tersangat laa busy this sem , tak menyempat nak mengupdate belog . tapi Alhamdulilah aku sihat sejahtera , 


aku ni dah laa tangan kurang seni nyee . kene laa melukis benda ni hari hari -.-" . tu laa , gatal nak tukar course , nak jadi engineer kunun . hambik kau . #padanmukadirisendiri 

hah , walaupun dah lambat sangat ni , aku still nak wish SELAMAT TAHUN BARU ! semoga ape yang kita azam kan tercapai . AMIN . azam aku nak kurus , semakin menjadi . yeahhh ! Alhamdulilah . mari same same mendoakan agar aku berjaye kurus dan slimm youu ;)

p/s: gamba yang aku lukis takde laa seadvance yang kat atas tuu .