Thursday, December 15, 2011

Hanya Sekali Setahun .

tepat pukul 12 tengah malam ni , secara tetibe mood rajin menaip datang. so ,bagi mengelakkan mood ni terbang hilang , aku nak update something interesting. interesting sangat kew ? bagi aku interesting . dah berape kali aku tulis interesting ni ? kau kira sendiri . HAHA . 

Benda ni jadi maybe setahun sekali , tapi bagi orang lain mungkin berkali kali dalam setahun . ikot orang laa kan , ade yang suke buat benda ni every month , every year ,or maybe everyday yang ni melampau   . tapi kitorang memang akan buat sekali setahun , sebab mase dan keadaan yang tak mengizinkan benda ni terjadi dan berlaku . sure kepale korang dok pusing pusing , "ape laa minah ni merepek tengah malam bute ni , mamai ke hape " . jaappp ,

wait for it .....
.
.
.
.
.
 wait for it ........
.
.
.
.
..
.
.
.


waittttt ...




tadaaaaaa !  

vacation dude ! or maybe holidayy . hee , family kitorang memang jarang nak bercuti ni , sebab mak and abah memang busy kerja . nevermind . aku tak salah kan dorang . sebab dalam setahun sure sekali je , kitorang bercuti . dan abah dengan mak sure akan pasti kan percutian kitorang yang paling superb ! i love you mak abah ! 

last weekend , kitorang ke Ipoh ! kebetulan mak berkonvo kat KSKB Ulu Kinta ,so abah decided to take all of us ke sana untuk bercuti . weehhuuuu ,sampai Ipoh check in ke Heritage Hotel . mak dengan akak dah pergi dulu sebab abah ade hal. aku , abah and adik adik datang kemudian .


mase awal awal plan nak stay kat resort Lost of Tambun or yang dekat dekat , tapi semua dah penuh . yelaa musim cuti sekolah kannn . so stay laa sini . okey jugak . tapi , ade problem . bunyik motor , kereta ,basikal *basikal ade bunyi ke? * mengganggu aku tidur . ciss . 

then , malam tu kitorang sampai je Ipoh , abah ajak makan 


memang sabar laa jugak menanti ketibaan makanan kitorang . takpe , sabar kami menanti lauk lauk mu -.-"


nasi goreng paprik siap ! ni laa makanan kegemaran aku buat mase ni ;)
aku rase macam masin je paprik ni , tapi mak abah kate okey je . ade masalah rase kot aku nii . =.="

yang paling tak sangke , abah terjumpe skuad lame dia . dah 20 tahun tak jumpe weyhh , dorrang punye excited melampau . gelak kaw kaw punyee laa . 


mase ni tengah bincang hal serious kot , 

orang kate Restoren ni famous kat Ipoh , so kitorang pun singgah laa makan . 

esok pagi , breakfast pulak ! 


bak kate abah , breakfast tropikal . maksud nyee , semua aku campur . nasi lemak , sosej dan lain lain dalam satu pinggan . hee


mulut penuhhh :P


mak tetap  comel kannn .


anak Pak Mal and Mak Noi <3

selesai breakfast dan berposing sane sini . bersiap pergi Ulu Kinta . mom's convocation ! 



curi curi snap . urusetia kat dewan ni tak bagi amek gambar sebenarnyee . hee.


suke nyee , mak dah convo . nanti lala pulak yee . insyallah ;)


cepat mak , buat PEACE ! 


muke Happy . congratulation mak . i love you .

abah dengan adik adik tak masuk , sebab dua orang je yang di benarkan masuk . * padehal banyak gile kosong* . abah pergi survey harga tiket . tiket ape ? tiket The Lost world of Tambun ! 

malam tu , kitorang makan malam dengan family Uncle Haris . yang skuad abah tuu , malam tu jugak ade gerhana bulan , tapi sayang seribu sayang aku tak dapat tengok gerhana tu , sebab melayan kepedasan nasi goreng kampung yang teramat pedas .firstime aku makan tak habis tau . pakcik chef tu memang nak seksa aku rase nyee . kejam ! #emosi 

Ahad pagi bangun dengan wajah happy and excited ! sebab nak pergi bermandi manda weyhh . 


bak kate tok andak , senyum simpul . ihik ;P 
*kain tu Roy yang belikan , suke kitewww*


always with her <3



sampai sudahhh ! excited ni . tak tergambar .

tapi yang tak best nyee , kene beratur panjang . 


kau tengok laa , bertapa ramai nya manusia .jenuh nak menunggu . datang awal pun ramai . lenkali kite datang lepas subuh ye abah -.-"


terpakse senyum , walaupun agak lame menunggu . #sabar 


muke excited . dah kali keberape ntah aku naik benda ni .
kat lengan aku tu laa bangle yang macam kad kredit tu,nanti bace sampai habis ,baru paham .


curi dari google . hee , thankss google , 
bende ni aku naik lebih dari 2 kali aku rase .best !


yang ni pun lebih dari 2 kali aku naik . 
super best !
*credit to google*

okeyy , skip yang tak penting . macam biase laa kan , kalau dah masuk tempat yang banyak air ni . barang barang berharga sudah di letakkan di tempat yang selamat . satu benda yang tak best , abah tak join mandi ! grr . katenye nak jaga barang penting and amek gambar . takpe Abah , lepas ni kita hire photographer okey ? hee


dah puas main air , mari main benda kering pulak .
*ade orang tidak dikenali interframe laa* 

okey , skip lagi . makan ,minum, gelak , kena marah semua ade mase tu . macam macam . eh , satu lagi . kat Water park ni kan , kene pakai macam  
bangle getah . biase nye kalau pergi mane mane water Park mesti pakai yang kertas tu kan , tapi ni lain . kalau pakai bangle ni siap boleh topup tau , kalau nak beli makanan dalam tu , scan je bangle tu . macam kad kredit . hebat bukan ? hee . nanti pergi laa sane . tak sempat laa nak amek gambar bangle tu,tapi gambar yang ke-18 rase nyee , kalau korang perasan aku ade pakai , yang warne pink purple tu . tapi , bangle tu kene pulang balik ,kalau hilang kene denda .kalau pulangkan balik  nanti dapat balik RM10 kita. hee . kalau korang ade topup lebih dalam tu , nanti dorang pulang kan berape ringgit yang tinggal . paham dok ? aku dah merepek panjang sangat ni aku rase . kan ? 


aku dapat bunny ! yehuuu . tangan aku memang banyak ongg meyhh . hee.

petang dalam pukul 4 ptg , kitorang gerak balik melaka . akak balik Subang . best percutian kali ni . abah kate next year nak pergi bulan March . yeyeah sambut birthday kite sekali #perasan . 

bagi aku , tak kisah laa , kite pergi dekat or jauh . murah or mahal . yang penting kita sentiase bersame keluarga yang menyayangi kite . lagi seronok habis kan mase dengan family dari orang lain . yang penting enjoy ! lagi best sebab , semua parents bayorr . hikhikhik .

lastly , mari tengok gambar perasan saye -.-" 


p/s : family always comes first ;)

No comments:

Post a Comment