Thursday, December 22, 2011

Promosi Hebat !


 Promosi hebat , promosi Hebat ! wehhuuu . ape yang hebat sangat kan . sebenor nyee , aku nak jual buku ;)


 ni laa buku buku  nyee . aku bukan jual buku cinta or novel . tapi buku pelajaran . hehe . student laa katekan . tapi aku tak ambil pun subjek subjek ni . aku tolong jual kan buku akak aku ni . buku dia ni bersepah kat rumah nenek aku tu . kalau nak bakar sayang . elok lagi . bagi mengelak kan pencemaran berlaku . aku bincang bincang dengan akak aku , akhirnye dia bersetuju jual buku buku dia ni . so , pade sape yang ambil Degree Finance , Business or yang berkaitan . kalau anda berminat nak beli , boleh laa PM aku kat Facebook or hantar email pade nadhrah.jamaluddin@yahoo.com 

ni harge buku buku nye .

Principle of Marketing- Rm40 part2
International Business- RM50 part 2
Personal Finance- RM50 part 5
Quantative Analysis Managment- RM40 part 4
Personal development - RM40 part 3
Enganging Writting- RM30 part 2
investing- RM50 part 4
Business Acc- RM40 part 1
Malaysia derivative-RM 20 part 3


ade lagi . selain dari buku aku jual cermin mate HITAM . HAHA 

yang ni hitam solid .
RM150


yang ni hitam jugak . tapi ade corak kat dalam . nampak tak ?
RM150

aku nak menghabis kan stok sebenarnye . tinggal laa 2 bijik ni . tak terjual . so , kalau korang nak jangan lupe PM aku okey ? first come . first serve ;)


Friday, December 16, 2011

Bertahan sampai 2 Tahun ;)

Sebelum ape ape nak cakap , ALHAMDULILAH dulu . why ? kejap lagi aku cerita . dah kebosanan kot aku ni , or maybe terlebih rajin sebab setiap hari nak update belog . tetibe teringat zaman baru baru ade belog , setiap hari nak update belog . sangat obses seyhh dengan belog . HAHA . abaikan cerita kanak kanak ribena tu . 

Ape laa yang bertahan sampai 2 tahun tu kan ? jeng jengg . suspen pulek . 




ini lahh dia yang aku maksud kan tuuuu . aku dan Roy telah selamat menjalani hidup sebagai pasangan bercintan cintun . kenal dah hampir 12 tahun , tapi secara officialy baru 2 tahun laa. lame jugak laa si Roy ni nak ngorat aku . tapi Alhamdulilah jugak , sebab parents aku suka and merestui hubungan kitorang . caya laa Roy sebab berjaya mengambil hati Komandan . HAAHA . and aku berharap family dia pun macam tu .

Walaupun dua tahun tu macam singkat mase nye , tapi bagi aku,macam 20tahun #over . macam macam dah kitorang lalui dah harungi . Alhamdulilah we are still standing strong . semua pasangan yang bercintan cintun sure mengharap kan pengakhiran hubungan dengan pernikahan , same jugak dengan kitorang .kita yang merancang ,Allah yang menentukan . doa kan yee ;) biase laa kan , gaduh , bertengkar , berselisih faham , jelous , sakit hati dan macam macam lagi la. adat bercinta orang kate . bak kate pepatah , "mase kan lidah lagi tergigit ,inikan pula suami isteri" Tapi ,kitorang belum suami isteri lagi, hee . kire boleh pakai laa kan ? layannn .


Ya Allah , jika benar dia jodoh ku yang telah kau tetapkan untuk diriku , maka kau pelihara lah dia dari malapetaka , bahaya , perbuatan keji dan maksiat.
Engkau berilah dia kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat beserta Kau turunkan lah rezeki yang halal kepada nya .
Amin .


p/s: kitorang selalu berlumba and bergaduh sape wish anniversary dulu . macam hape je kan  -.-"

Thursday, December 15, 2011

Hanya Sekali Setahun .

tepat pukul 12 tengah malam ni , secara tetibe mood rajin menaip datang. so ,bagi mengelakkan mood ni terbang hilang , aku nak update something interesting. interesting sangat kew ? bagi aku interesting . dah berape kali aku tulis interesting ni ? kau kira sendiri . HAHA . 

Benda ni jadi maybe setahun sekali , tapi bagi orang lain mungkin berkali kali dalam setahun . ikot orang laa kan , ade yang suke buat benda ni every month , every year ,or maybe everyday yang ni melampau   . tapi kitorang memang akan buat sekali setahun , sebab mase dan keadaan yang tak mengizinkan benda ni terjadi dan berlaku . sure kepale korang dok pusing pusing , "ape laa minah ni merepek tengah malam bute ni , mamai ke hape " . jaappp ,

wait for it .....
.
.
.
.
.
 wait for it ........
.
.
.
.
..
.
.
.


waittttt ...




tadaaaaaa !  

vacation dude ! or maybe holidayy . hee , family kitorang memang jarang nak bercuti ni , sebab mak and abah memang busy kerja . nevermind . aku tak salah kan dorang . sebab dalam setahun sure sekali je , kitorang bercuti . dan abah dengan mak sure akan pasti kan percutian kitorang yang paling superb ! i love you mak abah ! 

last weekend , kitorang ke Ipoh ! kebetulan mak berkonvo kat KSKB Ulu Kinta ,so abah decided to take all of us ke sana untuk bercuti . weehhuuuu ,sampai Ipoh check in ke Heritage Hotel . mak dengan akak dah pergi dulu sebab abah ade hal. aku , abah and adik adik datang kemudian .


mase awal awal plan nak stay kat resort Lost of Tambun or yang dekat dekat , tapi semua dah penuh . yelaa musim cuti sekolah kannn . so stay laa sini . okey jugak . tapi , ade problem . bunyik motor , kereta ,basikal *basikal ade bunyi ke? * mengganggu aku tidur . ciss . 

then , malam tu kitorang sampai je Ipoh , abah ajak makan 


memang sabar laa jugak menanti ketibaan makanan kitorang . takpe , sabar kami menanti lauk lauk mu -.-"


nasi goreng paprik siap ! ni laa makanan kegemaran aku buat mase ni ;)
aku rase macam masin je paprik ni , tapi mak abah kate okey je . ade masalah rase kot aku nii . =.="

yang paling tak sangke , abah terjumpe skuad lame dia . dah 20 tahun tak jumpe weyhh , dorrang punye excited melampau . gelak kaw kaw punyee laa . 


mase ni tengah bincang hal serious kot , 

orang kate Restoren ni famous kat Ipoh , so kitorang pun singgah laa makan . 

esok pagi , breakfast pulak ! 


bak kate abah , breakfast tropikal . maksud nyee , semua aku campur . nasi lemak , sosej dan lain lain dalam satu pinggan . hee


mulut penuhhh :P


mak tetap  comel kannn .


anak Pak Mal and Mak Noi <3

selesai breakfast dan berposing sane sini . bersiap pergi Ulu Kinta . mom's convocation ! 



curi curi snap . urusetia kat dewan ni tak bagi amek gambar sebenarnyee . hee.


suke nyee , mak dah convo . nanti lala pulak yee . insyallah ;)


cepat mak , buat PEACE ! 


muke Happy . congratulation mak . i love you .

abah dengan adik adik tak masuk , sebab dua orang je yang di benarkan masuk . * padehal banyak gile kosong* . abah pergi survey harga tiket . tiket ape ? tiket The Lost world of Tambun ! 

malam tu , kitorang makan malam dengan family Uncle Haris . yang skuad abah tuu , malam tu jugak ade gerhana bulan , tapi sayang seribu sayang aku tak dapat tengok gerhana tu , sebab melayan kepedasan nasi goreng kampung yang teramat pedas .firstime aku makan tak habis tau . pakcik chef tu memang nak seksa aku rase nyee . kejam ! #emosi 

Ahad pagi bangun dengan wajah happy and excited ! sebab nak pergi bermandi manda weyhh . 


bak kate tok andak , senyum simpul . ihik ;P 
*kain tu Roy yang belikan , suke kitewww*


always with her <3



sampai sudahhh ! excited ni . tak tergambar .

tapi yang tak best nyee , kene beratur panjang . 


kau tengok laa , bertapa ramai nya manusia .jenuh nak menunggu . datang awal pun ramai . lenkali kite datang lepas subuh ye abah -.-"


terpakse senyum , walaupun agak lame menunggu . #sabar 


muke excited . dah kali keberape ntah aku naik benda ni .
kat lengan aku tu laa bangle yang macam kad kredit tu,nanti bace sampai habis ,baru paham .


curi dari google . hee , thankss google , 
bende ni aku naik lebih dari 2 kali aku rase .best !


yang ni pun lebih dari 2 kali aku naik . 
super best !
*credit to google*

okeyy , skip yang tak penting . macam biase laa kan , kalau dah masuk tempat yang banyak air ni . barang barang berharga sudah di letakkan di tempat yang selamat . satu benda yang tak best , abah tak join mandi ! grr . katenye nak jaga barang penting and amek gambar . takpe Abah , lepas ni kita hire photographer okey ? hee


dah puas main air , mari main benda kering pulak .
*ade orang tidak dikenali interframe laa* 

okey , skip lagi . makan ,minum, gelak , kena marah semua ade mase tu . macam macam . eh , satu lagi . kat Water park ni kan , kene pakai macam  
bangle getah . biase nye kalau pergi mane mane water Park mesti pakai yang kertas tu kan , tapi ni lain . kalau pakai bangle ni siap boleh topup tau , kalau nak beli makanan dalam tu , scan je bangle tu . macam kad kredit . hebat bukan ? hee . nanti pergi laa sane . tak sempat laa nak amek gambar bangle tu,tapi gambar yang ke-18 rase nyee , kalau korang perasan aku ade pakai , yang warne pink purple tu . tapi , bangle tu kene pulang balik ,kalau hilang kene denda .kalau pulangkan balik  nanti dapat balik RM10 kita. hee . kalau korang ade topup lebih dalam tu , nanti dorang pulang kan berape ringgit yang tinggal . paham dok ? aku dah merepek panjang sangat ni aku rase . kan ? 


aku dapat bunny ! yehuuu . tangan aku memang banyak ongg meyhh . hee.

petang dalam pukul 4 ptg , kitorang gerak balik melaka . akak balik Subang . best percutian kali ni . abah kate next year nak pergi bulan March . yeyeah sambut birthday kite sekali #perasan . 

bagi aku , tak kisah laa , kite pergi dekat or jauh . murah or mahal . yang penting kita sentiase bersame keluarga yang menyayangi kite . lagi seronok habis kan mase dengan family dari orang lain . yang penting enjoy ! lagi best sebab , semua parents bayorr . hikhikhik .

lastly , mari tengok gambar perasan saye -.-" 


p/s : family always comes first ;)

Wednesday, December 7, 2011

Niat di hati nak lain . Tapi ini yang dapat .

Niat suci hati ini , inginkan ape yang selama ini di harapkan dan di cita cita kan . tapi akhir nyee , dapat benda yang tak pernah menjadi idaman . tak mengapa lah . asal kan orang yang kita sayang bahagia . ;) 



Wait !! ape ni . ? bukan post sedih laa . ni post pasrah . tak same kan ? whateverr . last Sunday , aku terpakse membawa adik adik tersayang mengukur dan melawat Jusco . sebenarnyaa plan dah baik dah nak berdating dengan Roy *banyak betul gelaran aku bagi laki ni*  tapi , ape kan daya . mase , waktu , keadaan tidak mengizinkan kerana kunci rumah nye ade pade adik nye . *drama ape aku buat ni ?* abaikan . straight to the point nadhrah . 

okey , niat aku sebenarnye nak marathon Breaking Dawn and Ombak rindu . tapi akhirnyee , terpakse tengok ni 



disebabkan aku ni lah kakak yang paling "baik" didunia . ikutkan laa adik adik aku ni . sebab hati dah berkecamuk si Roy tak jadi datang ke bumi Hang tuah ni . tapi , walaupun tak dapat tengok ape yang aku nak . tengok Puss in Boots ni pongg best hape . rase macam budak budak . yelaa , dalam hall movie tu , majoriti parents bawak anak anak dorang . tapi , obviously aku tak nampak macam mak mak kan ? -.-"

mari lihat aktiviti budak budak ni 

before movie .



makan -.-'
while watching movie 


nasib baik laa , aku tak snap gambar korang melantak popcorn tau . dasyatt 
-.-"

after movie .


okey , budak sebelah aku ni sedang membuat senyum terpakse sebab aku tak kasik dia makan waffle . makan je kau ni .

  
di sebab kan budak yang dalam gambar di atas tu membuat muke muncung sampai aku pun menyampah , jadi aku pujuk laa dia makan JCO donut ni hah , and ice cream yogurt . happy now ? grrr .


tengok terpancar sinar kebahagiaan . suke laa tu perut buncit kau di isi . memang little monster betul .


 tu yang abang dia pulak , bajet macho ler tu posing cmtuh ? puihhh .HAHA



 okey , this two little boy . *little ke?* are my brothers . sepanjang aku bawak dorang keluar ni . memang stress tak tipu , habis dorang kikis duit aku . takpe . nanti korang dah ade duit aku kikis sampai habis . HAHAHA . tapi , what i love about them is . dorang ni pandai simpan rahsia wehh . tak tipu . dan paling penting , dorang ticket aku nak guna kereta dan berdating . HAHA . I love YOU Ajep and Jazli ;) sape tak sayang adik woii .

lastly , enjoy puss cutest face 



p/s: jangan contohi aku mempergunekan adik adik aku .