Thursday, September 22, 2011

Rumah TerOpen !

yeeaahhh. rumah komandan telah terbuke ! hee. dalam versi mat salleh ,"open house" hee. berlansung pada 10 sept 2011 yang lepass. Thankss pade yang datang :) Open house ni 3 in 1 tau .  hebat kan ? open house untuk unit Abah , open house keluarga kami . dan Birthday party untuk adik tersayang Jafni Jamaluddin yang ke - 13 . 



kalau bab makan ,serah kan je kat dorang nii. HAHA.





ni laa dua manusia yang paling excited memotong cake , mengalahkan birthday boy -.-"

video

live band kau , lagu birthday adik aku nii . jeles jelesss !



yeeeahahhh , kau dah tua !




"baik kau suap betol betol , aku nak letak kan belog nii "




photographer merangkap bestfriend dari zaman kanak kanak riang hingga laa kini menjadi model :)




ni laa muke aku lagi 20 tahun kot . HAHA. mak tercinta , bersame unty or Datin  Aida :)




ROY bersame DEN . HAHA.




Dayahhh ! penyanyi jemputan khas. HAHA. suare kau lagi sedap dari kakak baju merah tuu . HAHA.




jiran kesayangan merangkap bestfriend dari zaman kanak kanak hingusan hingga laa ke gadis anak komando :) HAHA




kakak aku semakin kurus . tergugat ni . love you kakak <3


thankss kepade yang datang . yang dari Dungun tuu, sumpah aku terharu korang sanggup datang . kite beraye dengan van kan tahun ni. takpe tahun depan dengan limo pulakk. HAHA. unty Linda (mak noya) tak habis habis tanye, " ni kenduri tunang ke kenduri nikah ?" haiisshh. open house jela untyy .

THE END .

The Sawfi's

Assalamualaikum readerssss :) pagi nan indah ini nak update sikit laa cerita cerita sepanjang Hari Raya ni . tu tu , tengok tajuk . The Sawfi's . uuuu . siape mereka ini ? jeng jengggg .


unty Lynn , ibu hot meletopss you !


kak ain :)


kak ain , muhsin dan effa .


birthday girl ! aisyah <3


saye bersame my incik ROY :) 


aku memang bermate sepet , hidung tajam , begusi besar dan bergigi panjang. menakutkan kan ? -.-"

okeyy sambung balik cerita , meraka ini adalah , keluarga my incik ROY . Muhamad Muslim Sawfi , pada tanggal 17 september 2011 yang lalu , mereka telah mengade kan rumah teropen ! sekali dengan birthday party Aisyah . kire same laa kisah nye dengan open house rumah aku hari tuu .mee rebus unty Lynn terbaik laa ! 10 kali tambah pun tak puas . HAHA , Happy gile spending most of my time with them! mane tak nyee,aku pun turut menambah hura hara dan kelam kabut kat rumahh tuu. maap yee . 
menu yang mereka hidang kan :

  mee rebus (paling aku suke )
laksa 
mee sup 
rojak buah ! (buat sendiri weyyhh)

yang lain lain tak ingat . HAHA. aku ni pandai makan jee. -.-" name name makanan pun tak tau . main  telann je . kesian perut ku yang sememangnye comel ni . 

ade laa sikit gamba aku rompak dari Fb Aisyahh. hee . mari lihat :)



hah , nampak tak kuih yang tergolek tuu . yang cup oren tuuu , tu laa apam paling comel dan sedap yang aku penah rase ! mak lang mereka yang tempah kann . tak tau mane dia tempah . lupe nak tanye . cess +_+"
yang satu lagi tuu ,cupcake blueberry , kak ain buat . sedapppp >.<"


THE END :)

p/s : lepas habis raya ni , kene diet . perlu bersenam , sebab sepanjang raya ni . makan tak ingat dunia .

Friday, September 9, 2011

The Jambi's :)

Salam , kepade bloggers, readersss , stalkerss. dan seangkatan dengan nyeee. tengah aku khusyuk berfacebooking sambil menikmati apam balik femoouss kat Pilahh ni , tetibe teringat kan blog aku yang sudah lame tidak di jengukk. kesian kau belog . HAAHAHA. ehhh, sebelum tuuu. saye, Nadhrah binti Jamaluddin ingin mengucap kan 


Selamat Hari Raya Aidilfitri  ;)
Maaf Zahir dan Batin .

Sempena Hari raya nii. aku nak minta maaf kepade anda anda. jikalau ape yang aku tulis or aku post selame nii, ade menguris hati, terkasar bahase , Minta maaf sangat sangat . yang baik itu datang dari ALLAH , yang buruk semua nyee dari diri aku sendiri . 

selesai bermaaf maafan mari tengok gamba raya cucu cucu Jambi nii :)


bak kate abah, memang keturunan tembam kitorang nii -.-"


anak anak Pak Jamal a.k.a KOMANDAN . HAHA. :)
hah, gamba ni laa yang aku masukkan dalam contest  "Saya dalam Baju Raya Saya"
anjuran 3kupang Media !
dann mari laa 
LIKE gamba nii yee. Thankss :)


Hah, gamba nii pulak aku pertaruhkan dalam contest Syoknya Raya !! 2011
anjuran MyEg ,setiap pemenang dapat RM200 weyyh.banyakk tu. just masuk kan gamba boleh dapat duit, siape tak nak kan? so, aku pun mencuba laa nasib. siape yang dapat panggilan or call dari hotfm , kire menang laa tuu ! dan yang paling best , aku baru dapat panggilan dari hotfm petang tadii ! OMG ! sumpah terperanjat berokkkksss >.<" .Alhamdulilahhh dapat aku duit rayaa. 
dan my encik ROY (Muhamad Muslim Sawfi ) pun menang jugak ! 
okey, pade siape yang rase, anda ade join contest nii. sila semak name anda di HotFM nii kot kot korang menang jugak ke,.murah rezeki :)






name pemenang di susun mengikut abjad. tu yang encik Roy nombor ke 230 
aku yang ke 232 . Thankss MyEg !


lagi lagi gamba kami ade di sini The Jambi's beraya 2011





Sekali lagi saye nak ucap kan Selamat Hari rayaa. Semoga bertemu di Bulan Ramadan dan Syawal akan datang. Insyallah :)




eh, aku ni kejap ber "aku" kejap ber "saye" ,maaf yee. sedang menggong mood  final exam nii. wish me luck guyss. 
BYE :)