Friday, May 6, 2011

Happy Birthday To Me.


Okey okey,maaf kan aku.Biase laa.kalau sekali dah mengupdate blog.memang tak kan berhenti laa kan jari aku nak menaip nii.Just nak dedicate cerite yang aku bakal tulis ni kepade :

MUHAMAD MUSLIM SAWFI
NUR AFIQAH RAZAK
NOOR NAJWA ISMAIL
NORLIYANA
FAEEZ HATIM HASHIM
HAFIZUL HELMI ROSLI
KHAIRULFAHMI NORULHISHAM

sebab ape name name di atas ni di senaraikan? kerane,mereka adalah diantara,orang orang yang menceria kan Birthday aku tahun ni ! alaa, tak kire ! biar laa Birthday aku da lepas 1 bulan 8 hari,memori sepanjang 25/03/2011 hingga 27/03/2011 masih segar di ingatan aku.dan tak akan pernah hilang.Thanks korang !

Kalau nak cerite semue,memang melecet laa kan jari jemari aku yang runcing ni.*perasan*.so let the picture tells .



so,nampak?HAHA.aku sedang mendaki longkang.*longkang ni kering yee*.kami bersusah payah mendaki segale longkang ni kerane.skip ceramah tabung haji rasenye.ish ish.ape nak jadi kan?yang hutan rimbe tu la pemandangan harian kami di Pilah.lokasi gambar,di belakang SM2.



selepas penat lelah cube berlakon di depan pak guard UITM yang sangat berkaliber tuu,akhir nye,dapat la kami meboloskan diri,ambil cab pergi ke stesen bus pilah,.kami naik ENG GIAP.rase macam salah ejaan je.maaf.tapi ni jelaa satu satu nye bus yang ade untuk ke tampin,then tampin ke melake.

rumah makngah wawa banyak gile rabbit ! awww.geram geram. si Afiqah ni sampai nak picit picit rabbit ni.kesian lak aku tengok.


aku sanggup panjat kerusi semate mate nak snap gamba ni tau.mulia kan? -____-"

okey,hampir 3 jam kami dalam bus,hingga menyebab kan Faeez Hatim,lelaki yang gagh perkase tuu,mabok bus .HAHA.akhir nye tibe la di bumi yang bersejarah ini,Melaka laa mane lagi kan,.kami berehat di rumah nenek wawa (najwa).kami punye masalah sebenarye,we have no transport ! macam orang gile cari kereta sewa sampai malam kot.tibe tibe nolly (norliyana) bersuare,

nolly : lala,cube search kat internet.cari kereta sewa?
lala : ha'ah ek,alaa anje (norliyana) kenape tak cakap dari awal?

moral : gune laa internet bile bile mase di mane jue.



muke aku paling HUDUH !


dah dapat kereta,bersiap,pergi meronggeng laa ! haha.beli tiket wayang.then pergi makan di BurgerKing.yummy.Encik Muslim,makan dua set burger.terbaik laa awak.HAHA.menyebab kan sukar untuk dia bergerak ke Jonker Walk.dasar boroi ! ish ish.

muke masih lapa nii. =_______="


then,setelah puas menolak Encik Muslim ni untuk bergerak,tiba laa kami di kincir air Kesultanan Melayu Melaka.Sultan Muzzafar Syah,maybe.tak ingat laa. MAAF.!.


kami senyum,walaupun camera di belakang kami. tak tau kenape.

satu jee gamba yang berjaye di ambil.kenape satu? sebab ramai gile manusia pade malam itu.untung laa gamba hafiz je ade.grr.

setelah menghabis kan beberape $$$$$ Encik Muslim,baru teringat.Midnight movie laa weyh.! kalau nak di ikot kan,Jonker Walk dengan Dataran Pahlawan tuu,tak de laa jauh mane.tapi malam tuu rase macam jauh nau jee.Kenape kah?Biar laa ia menjadi misteri.jeng jeng.selesai movie,jumpe cik Fify.then balik rumah.kami semue padam . (tidur).

ni sepanjang 25/03/2011 tau.cerita tak habis lagi.ade lagi dua hari.jari jemari aku sudah keletihan laa.sambung esok yee.

To be continued...

No comments:

Post a Comment