Friday, May 27, 2011

Alhamdulilah :)


syukur Ya ALLAH, tersangat laa happy dengar result aku baru baru nii.begitu juge dengan rakan rakan seperjuangan yang lain.berbaloi semue yang kite lalui sepanjang sem lepas. tapi sem yang akan datang ni, maybe susah dah nak bertemu, nak breakfast bersame, lunch bersame, tengok movie depan one stop bersame, study kat libry bersame , dalam kelas duduk berderet deret , berjalan dan bercuti bersame. so sad. semue dapat  UITM jauh jauh.isshh. 


firstly,aku sure akan rindu terlampau kat perempuan nii ! kawan,susah senang ! roomate paling best .aku tak tau kenape laa aku syg sangat kat dia nii even pon dia selalu buli aku.grr. selamat laa kau di UITM sane tuu jage diri tau.dah tak de siape nak kemas kan katil kau dah.hee. Nur Afiqah Razak. ! sayang nye kat kau,sedeh kau tak  de dengan aku lagi.sape nak ajar aku math dan chemistry? siape nak kejot aku study? alaaaa.sedeh tak terkate laaa.


anak Tolha.grrr.kawan aku paling seksi dan berjimat cermat.suke nau diet ,tak perlu laa.kau dah okey,lawa lagi.dapat boyfren kacak bergaye lagii.hee.tak de dah orang nak buat sit up petang petang.tak de orang nak jadi batu api.good luck ni Puncak Alam,free datang laa pilah melawat aku dan wawa yee.Love youu Widad Tolha.


lelaki macho dua orang nii.memang selame lame nye laa akuu tak kan lupe kan mereka !. muke jee macam sudah matang tapi perangai kalah little monster aku.(adik aku) berlari sane,berlari sini, even pon kau faeez baling telor laa bagai kan ,aku still hargai ape yang kau dan hafiz pernah buat. thanks Hafizul Helmi dan Faeez Hatim. faeez,jangan risau ea.aku jadi  spy Nolly untuk kau.HAHA.good luck di UITM Dungun boys !

aku rase this sem ,aku akan jadi super nerdy dan pendiam. sebab tak de mereka yang selalu menceria kan hari aku .* cewah *. nasib baik wawa ade !




tapi,Alhamdulilah,Allah kurnia kan ape yang selame nii aku dan mak abah ingin kan.Thanks Ya  Allah.pemberian Mu tidak terhingga.

selamat berjuang sahabat ku,
semoga Allah memberkati mu.
Amin ~


Wednesday, May 25, 2011

Hadiah yang sudah dijangka kan.

ape korang rase hadiah yang paling popular kalau nak  bagi kawan korang? cake, beg , baju , kasut ? dan macam macam laa.tapi aku dapat lagi hebat darii tuu.jangan iri hati atau ade rase dengki kalau aku tunjuk gamba nii k? 



 tadaaa ! korang cemburu tak? aku dapat tepung dan telur dengan byk nye.HAHA.
-____________________-"

kejam sungguh mereka.muke masing masing mase ajak aku makan sate,semue    baik  jee.tak bersalah lansung.pijak semut pun tak mati.sampai aku pun tak terbau muslihat mereka !


ayu dah ready dengan telur.


faeez,hafiz dan widad tgh ready nak ambush aku.


snap gamba nak leke kan aku.


then ! betubi tubi dorang baling telor.bongok !! suke si afiqah nii.dia laa org pertame aku pelok.padan muke kau ,rase kan .haha.


faeez kejam ! korang tengok tuu.haish.pade hal aku tgh on the fon dengan my encik Muslim ni.
*aku tak tau kenape tgn aku mcm tu*
=___="


pastu tinggal kan aku sorang sorang tengah jalan tuu.tak boleh pakai betol dorang nii !
*aku masih on the fon*

sepanjang perjalanan ,aku di saluti tepung dan telor.busuk! bayang kan laa aku nak kene menapak masuk pintu pagar uitm tuu.sure laa pak guard dan mak guard tuu pelik kan? 

pak guard : eh,kau tak de tepung lak kat baju kau tuu.
aku : tepung mmg la tak de pak cik.tapi telur dah berbiji biji kat baju nii.

hadiah paling aku suke laa korang .thanks,terime kasih daun keladi .grrrr. sampai sweater ,tudung aku kene basuh 3 kali nak hilang kan bau telur yang wangi tuu tau ? ishh.

p/s: kalau nak keluar makan dgn rakan rakan anda sile pasti kan birthday anda belum lagi tibe.

Happy Birthday To Me (II)


wahh,lame kan aku nak menyambung balik pasal birthday aku yang gilang gemilang nii.hee.


bangun awal,lepas hafiz buat breakfast,kami bergerak pergii..



kami pergi PLANETERIUM MELAKA. kat MITC.


gile. gonna miss you guys .


lunch di Subaidah Mitc.


then main boling.di MIBC.mail tibe-tibe muncul dan buat surprise untuk Afiqah.aww.sweet. hee


hafiz dan faeez versi budak nak mintak penampar !


ape ni ,ape nii? kenape tibe tibe potong tembikai kat tepi pantai nii?HAHA.ni kat belakang rumah aku laa.kami dah sampai rumah,di sebab kan ni party yang simple jee.so kakitangan tak cukup.kami gune kan laa kaki tangan lelaki lelaki ini.



wah wah.kakitangan boleh pulak berdating yee?


afiqah bersame my little monster.hee
adek aku jadi tour guide bawak budak budak ni pergi tepi pantai belakang rumah nii.bgus adek akk.sayang lebeh laa !

wawa datang kejap jee dengan mad fuad karim.



yeeaahh ! dah malam,mak dan abah,alaa abah,tak mo laa buat muke serius.
takot orang nak tengok blog lala ni
-_________________-"


dari kiri,fify,noya,me,dayah,tika,nolly, afiqah tersorok laa.
atas kepale aku, dari kiri hafiz faeez dan MUSLIM 



tengok little monster kat rumah nii,belom sempat aku nak amek gmba cake,dia dah mkn dulu.cett.
memang akak sayang kau sgt2 budak.


sampai tertidur encik hafiz kite membakar ayam,jangan hangus yee bang nanti pak cik jamal marah. hee.


fify dan noya
 dayah dan tika je sparkle yang dapat datang zubed dah balik dulu.so sad.


fify dan noya, almost 12 years of friendship,you guys always there when i need someone to talk to.


ni laa artis jemputan aku ! cik fify aminordin.



sempat lagi bercinte tuu.haish.




next morning 27 mac 2011.i'm already 19 ! oyeaahh..
tengok hafiz tuu,heboh sgt nak pakai topi perang bapak aku,hah hamek kau !
topi perang ni,sudah menjadi helmet besi bapak aku.


habis breakfast.abah hantar pergi Melaka ! sebelum tu pegi tengok abang abang botak terjun payung kat stadium hang jebat.
jeles sebenar nye.mereka pakai purple !


having fun journey with my abah  .


sampai melaka.berkaroke di ARENA .2 jam kot.smpai nak tekeluar nak tekak aku nii.

video

lagu duet nii jee aku tau.maaf kalau sumbang.


then snap beberape gmba kat arena nii.then shuh shuh kee Melaka Central.
balik pilahh laa oii.



beli ticket.then lunch di MCD.


thanks for the wonderfull birthday . memory ni akan sentiase aku ingat. bercuti sakan kite ek di Melaka.

Friday, May 6, 2011

Happy Birthday To Me.


Okey okey,maaf kan aku.Biase laa.kalau sekali dah mengupdate blog.memang tak kan berhenti laa kan jari aku nak menaip nii.Just nak dedicate cerite yang aku bakal tulis ni kepade :

MUHAMAD MUSLIM SAWFI
NUR AFIQAH RAZAK
NOOR NAJWA ISMAIL
NORLIYANA
FAEEZ HATIM HASHIM
HAFIZUL HELMI ROSLI
KHAIRULFAHMI NORULHISHAM

sebab ape name name di atas ni di senaraikan? kerane,mereka adalah diantara,orang orang yang menceria kan Birthday aku tahun ni ! alaa, tak kire ! biar laa Birthday aku da lepas 1 bulan 8 hari,memori sepanjang 25/03/2011 hingga 27/03/2011 masih segar di ingatan aku.dan tak akan pernah hilang.Thanks korang !

Kalau nak cerite semue,memang melecet laa kan jari jemari aku yang runcing ni.*perasan*.so let the picture tells .



so,nampak?HAHA.aku sedang mendaki longkang.*longkang ni kering yee*.kami bersusah payah mendaki segale longkang ni kerane.skip ceramah tabung haji rasenye.ish ish.ape nak jadi kan?yang hutan rimbe tu la pemandangan harian kami di Pilah.lokasi gambar,di belakang SM2.



selepas penat lelah cube berlakon di depan pak guard UITM yang sangat berkaliber tuu,akhir nye,dapat la kami meboloskan diri,ambil cab pergi ke stesen bus pilah,.kami naik ENG GIAP.rase macam salah ejaan je.maaf.tapi ni jelaa satu satu nye bus yang ade untuk ke tampin,then tampin ke melake.

rumah makngah wawa banyak gile rabbit ! awww.geram geram. si Afiqah ni sampai nak picit picit rabbit ni.kesian lak aku tengok.


aku sanggup panjat kerusi semate mate nak snap gamba ni tau.mulia kan? -____-"

okey,hampir 3 jam kami dalam bus,hingga menyebab kan Faeez Hatim,lelaki yang gagh perkase tuu,mabok bus .HAHA.akhir nye tibe la di bumi yang bersejarah ini,Melaka laa mane lagi kan,.kami berehat di rumah nenek wawa (najwa).kami punye masalah sebenarye,we have no transport ! macam orang gile cari kereta sewa sampai malam kot.tibe tibe nolly (norliyana) bersuare,

nolly : lala,cube search kat internet.cari kereta sewa?
lala : ha'ah ek,alaa anje (norliyana) kenape tak cakap dari awal?

moral : gune laa internet bile bile mase di mane jue.



muke aku paling HUDUH !


dah dapat kereta,bersiap,pergi meronggeng laa ! haha.beli tiket wayang.then pergi makan di BurgerKing.yummy.Encik Muslim,makan dua set burger.terbaik laa awak.HAHA.menyebab kan sukar untuk dia bergerak ke Jonker Walk.dasar boroi ! ish ish.

muke masih lapa nii. =_______="


then,setelah puas menolak Encik Muslim ni untuk bergerak,tiba laa kami di kincir air Kesultanan Melayu Melaka.Sultan Muzzafar Syah,maybe.tak ingat laa. MAAF.!.


kami senyum,walaupun camera di belakang kami. tak tau kenape.

satu jee gamba yang berjaye di ambil.kenape satu? sebab ramai gile manusia pade malam itu.untung laa gamba hafiz je ade.grr.

setelah menghabis kan beberape $$$$$ Encik Muslim,baru teringat.Midnight movie laa weyh.! kalau nak di ikot kan,Jonker Walk dengan Dataran Pahlawan tuu,tak de laa jauh mane.tapi malam tuu rase macam jauh nau jee.Kenape kah?Biar laa ia menjadi misteri.jeng jeng.selesai movie,jumpe cik Fify.then balik rumah.kami semue padam . (tidur).

ni sepanjang 25/03/2011 tau.cerita tak habis lagi.ade lagi dua hari.jari jemari aku sudah keletihan laa.sambung esok yee.

To be continued...

Thursday, May 5, 2011

Full Time Maid.


At last,bergerak jugak jari jemari aku ni untuk menaip.Rase nye,hampir 2 bulan aku tak menjenguk blog aku ni,harap maaf yee encik blog,saye busy laaa.
Okey,seperti yang anda tahu kan * pade student UITM* sudah selesai semua paper final masing masing dan hanye akan bercuti selama sebulan.yee.aku tidak terkecuali..Tapi. cuti kali ni memang nak mematikan aku ! Do you want to know why? 

I HAVE TOO BE A MAID !
YANG TIDAK BERGAJI.

BIAR AKU ULANG LAGI. TIDAK BERGAJI !

Mimpi yang sungguh tak indah . -_______-". memang aku tak keluar rumah lansung.betol,tak tipu.pijak tar depan rumah ni pun sekali jee.Hebat kan? Hidup aku selame sebulan,just duduk dalam rumah,kemas rumah,masak,basuh baju,sidai baju,lipat baju,menyapu,mengemop.senang cerite,semue keje bibik laa aku buat.Arrrgghhh ! mak cepat laa ambil maid balik ! 

P/s : kepade siape yg ade maid,sile pinjam kan kepade saye.