Wednesday, February 2, 2011

Don't try this at Pizza Hut.


okey,post ini di tuju kan khas kepade kakak dan abg yg mempunyai adik.ibu dan ayah yg mempunyai anak,nenek dan atuk yg mempunyai cucu dan seangkatan dengan nye..PLEASE! don't ever give your little brother,your youngest son or your grandchild try this..


hah.nampak tak ape yang sedang di lakukan oleh budak ini?
budak ni umur dalam 3 - 4 tahun kot..gile berani doe budak ni,.
ak pun mase hingus still meleleh tak pernah nak buat aksi ini tau..*kurang berani*
oke,kepade yg kurang faham,meh ak aksik faham,.kejadian ni berlaku last year mase nk celebrate birthday adik ak..di Pizza Hut di sekitar Melaka Bandaraya Warisan Dunia.*promote Melaka jap*..sedang asyik ak dan adik ak menunggu pizza kami sampai,mate kami ni agak rajin memerhatikan orang sekeliling..tibe tibe,mate kami tertarik pade satu sudut kat dlm restoren pizza hut tu..kami perhatikan je.ade seorang budak laki kecil,melompat naik atas tempat nk ambil salad,buah n mushroom soup tu.*tak tau nk describe tempat tu ape*
lompatan first dia tak jadi,sebab abg dia halang.lompatan kedua berhasil sebab dia sorang je kat situ.dia lompat sgt bergaye.cewah..sumpah bahaye weyh..korang tau kan kalau kat pizza hut,dekat meje tu..diorang ade letak periuk mushroom soup yg panas tu kan.. hah.budak tu lompat hampir hampir nak terkene periuk tu,ak tengok rase cm nak menjerit je.cuak seyh.kot budak tu tenggelam masuk dlm soup tu ke?mau tak melalak mak dia?
HAHA.over lak,ak bg tau abah. abah boleh jawab:

 "budak tu da pro da,tak payah risau nau"

baek bah,

then,selesai budak tu mengambil segale buah dan salad kat situ,dia lompat turun lak,.

mate ak dgn adik ak still memerhati kan budak tu..
tengah budak tu jln nk pegi meje dia,dia pusing ke arah kitorang,then dia ckp:

"pe pandang pandang?"dgn nada sinis dan dgn mate menjeling.

ak,hanye mampu tergelak kecil dan tersenyum.
dlm hati berkate.
"kureng asem punye budak kalau adik ak,da lame ak tibai kau"
 HAHA.

tp,ak dpt rase budak tu lincah,bijak.dia boleh buat something yg dia nak,dgn usaha dia sendiri.

hee.

1 comment:

  1. Nice Sharing. Visit us to find latest jobs from top companies and top newspapers at http://toppakjobs.blogspot.com

    ReplyDelete