Tuesday, February 22, 2011

Black Swan .




uuu.nak tengok nak tengok !cik abg kate da lame tak marathon movie.so,jom marathon bang ! hee.


Saturday, February 19, 2011

Can't take my eyes off you.


Congratulation to Lady Antebellum !


five awards dude! for this song.



but the song that i love the most is this one


want too hear more from Lady Antebellum

i love all of their song !
so,enjoy hearing .


Thursday, February 17, 2011

Itu lah sayang.


The Ramlees.
 hee. di sebab kan ak ni mmg peminat sejati Yuna kan,semua lagu yg ade name yuna je,mesti cepat je ak download.dan cepat cepat ak nk share kat fb and blog tercinte ak ni.mari dengar ea.
 Lagu P.Ramlee di  beri nafas baru.


by:yuna , liyana fizi , mira tilu and najwa.


live di hard rock cafe KL.

ckp pasal liyana fizi ni.lagu dye besh wok.
 click sini kalau nk dengar,.

Thursday, February 10, 2011

Berus Gigi


berus gigi kalau bahase org puteh. Toothbrush.
bile tercakap je pasal berus gigi ni,ak terus teringat pasal berus gigi ak yg cantik molek tu.syg weyh.berus gigi amat penting tak de mereka. i'll die! hee.
dalam sebulan,bape banyak berus gigi korang ade?1,2,3 ,10?
kalau ekot kan,dalam 2 atau 3 bulan,kite da kene tukar berus gigi kan?
tp ak ni over sikit.baru sebulan,dan 3 kali ak tukar mereka.
HAHA.
bukan suke suke hati ak je nak tukar.ak bukan laa orang gedungan *org kaye*.setiap minggu nk beli berus gigi.tapi terpakse.sebab ak ni rajin bejalan,minggu ni rumah Afiqah,bwk berus gigi,tapi tertinggal kat rumah dia,balik kolej,pegi koop ,beli baru.minggu depan nye,balik rumah nenek,bawak berus gigi,tertinggal rumah nenek pulak,balik kolej,pegi koop beli lagi.minggu depan nye lagi balik rumah mak dan abah,cukai abah , mak beli berus gigi lagi canggih,tapi seperti biase tertinggal di rumah.akhirnye balik kolej,call ayu,

Cik Lala:Ayu,beli kan berus gigi,boleh?
Cik Ayu:eh?tak lawak la nadhrah,tertinggal kat mane pulak?
Cik Lala: kat rumah. HAHA .
Cik Ayu:kau ni,mmg suke kaye kan koop kan?

mmg ak suke kaye kan koop,
'sambil tangan ke dade,mate pandang ke atas'



then,mengadu dengan wawa,.

Cik lala:wa,berus gigi ak tertinggal. sobsob.
cik wawa:ish kau ni,bagos.lain kali kau gantong kau buat rantai berus gigi kau tu.

*wawa garang,uuu,takot nye.hee*

tips ak,kalau anda ni jenis macam ak,seperti nomad.erti kate lain,selalu berjalan .sile la,tolong la,tinggal kan berus gigi spare di rumah rumah yg anda sering kunjungi. atau,simpan berus gigi spare di rumah,loker, atau di mane mane tempat yg anda rase terselamat dan tak perlu lagi menguntungkan koop di kolej anda.HAHA.

eh,lupe nk bagi tau,video yg ak letak tu,gaye sindir menyindir yg sopan.HAHA.
ni yg kitorang selalu praktikan di rumah,di kolej,di kampus dan di kelas. hee.
selamat mencube.

akhir sekali.sayangi la berus gigi anda,sesungguh nye,mereka perlu kan perhatian.



Sunday, February 6, 2011

Makan Selagi Mampu.


Ak bangun je pagi jumaat hari tu,mak teros serbu bilik ak.
"la,sabtu kite pegi PD"

ak yg baru bangun ni,terpinga pinga..selang beberape minit baru ak rase seronok.oyeeaah.mandi laut!.
so,ak da ready dan suda tidak saba mau pegi PD ni.
tp akhir nya,bukan pegi PD mau mandi mande,tp mau makan makan,haish.termalu sendiri .
=.="

 Kami mkn di Medan Ikan Bakar Kg.Telok,Pasir Panjang.
Port Dickson ,Negeri Sembilan Darul Khusus.


eh eh mak,tak mo la tido sini.


hah,bangun pun.
*mate ak pulak seperti tertutup*



 sebenar nye,abah pun tak tau sebab ape ade makan makan ni,abah fikir uncle murshadi nk belanje makan dgn komando je,tp bile sampai kat situ,semue org yg ade kat situ semue yg pegi Lubnan dulu dgn abah,so kire reunion la ni.dan majlis kecil untuk kenaikan pangkat abah.Tahniah abah.Love u.


hah,nmpak tak sambal udang tu,nampak cam pedas kn,jgn tertipu.
tak pedas weyh..hee.percay e atau tidak,akk ak ni,dye yg habis kan kesemue undang dlm mangkok tu.terbaik la kak!



muke lepas perot suda di isi.hee


tgh sebok mak dan kawan kawan nye berborak,ak dan akk suda mule terase bosan.hee,then,tenampak laa kelape ni..uuu.menarik perhatian ku..
ak dan akk pe lagi.sambar kelape itu!sedap wok,dapat minum kelape segar malam malam.

makan mmg sedap,tp bile telah menternak lemak berlebihan mmg payah la mau membuang nye.adeh..seperti ak ni.suda tidak terkire yg menegor.

Mr,M : buncit laa!
Aisyah:kak lala da gemok laa.
kak ju,kak iela n cik lin : lia,dak dera ni da "membesar" ea?
mak : la,jage badan tau.

aduhh.baek anda anda semue ,ak akan berusehe untuk mengurang kan berat badan ni.dah tak nak ternak lemak.tak untung lansung.hee.
Maju la sukan untuk Negare!


Saturday, February 5, 2011

The Time of My Life.



Bill Wedley and Jennifer Warnes.


Black Eyed Peas.


Glee.Sam and Quinn

okey.antara ketige tige versi lagu ni,anda anda suke yg mane?versi lame,di nyanyi kan oleh Bill Wedley dan Jennifer Warnes , OST cite Dirty Dancing ,versi Black Eyed Peas or versi Glee yg di nyanyi kan oleh Sam dan Quinn?.

kalau ak,for sure la ak akan pilih Glee! hee. peminat setia glee ni.HAHA.salah kan Afiqah Razak.dia la punce ak gile glee..

it's up to you guys.mane yg anda anda prefer.
ak tetap pilih glee! 
*emosi*

Wednesday, February 2, 2011

Don't try this at Pizza Hut.


okey,post ini di tuju kan khas kepade kakak dan abg yg mempunyai adik.ibu dan ayah yg mempunyai anak,nenek dan atuk yg mempunyai cucu dan seangkatan dengan nye..PLEASE! don't ever give your little brother,your youngest son or your grandchild try this..


hah.nampak tak ape yang sedang di lakukan oleh budak ini?
budak ni umur dalam 3 - 4 tahun kot..gile berani doe budak ni,.
ak pun mase hingus still meleleh tak pernah nak buat aksi ini tau..*kurang berani*
oke,kepade yg kurang faham,meh ak aksik faham,.kejadian ni berlaku last year mase nk celebrate birthday adik ak..di Pizza Hut di sekitar Melaka Bandaraya Warisan Dunia.*promote Melaka jap*..sedang asyik ak dan adik ak menunggu pizza kami sampai,mate kami ni agak rajin memerhatikan orang sekeliling..tibe tibe,mate kami tertarik pade satu sudut kat dlm restoren pizza hut tu..kami perhatikan je.ade seorang budak laki kecil,melompat naik atas tempat nk ambil salad,buah n mushroom soup tu.*tak tau nk describe tempat tu ape*
lompatan first dia tak jadi,sebab abg dia halang.lompatan kedua berhasil sebab dia sorang je kat situ.dia lompat sgt bergaye.cewah..sumpah bahaye weyh..korang tau kan kalau kat pizza hut,dekat meje tu..diorang ade letak periuk mushroom soup yg panas tu kan.. hah.budak tu lompat hampir hampir nak terkene periuk tu,ak tengok rase cm nak menjerit je.cuak seyh.kot budak tu tenggelam masuk dlm soup tu ke?mau tak melalak mak dia?
HAHA.over lak,ak bg tau abah. abah boleh jawab:

 "budak tu da pro da,tak payah risau nau"

baek bah,

then,selesai budak tu mengambil segale buah dan salad kat situ,dia lompat turun lak,.

mate ak dgn adik ak still memerhati kan budak tu..
tengah budak tu jln nk pegi meje dia,dia pusing ke arah kitorang,then dia ckp:

"pe pandang pandang?"dgn nada sinis dan dgn mate menjeling.

ak,hanye mampu tergelak kecil dan tersenyum.
dlm hati berkate.
"kureng asem punye budak kalau adik ak,da lame ak tibai kau"
 HAHA.

tp,ak dpt rase budak tu lincah,bijak.dia boleh buat something yg dia nak,dgn usaha dia sendiri.

hee.

Tuesday, February 1, 2011

kami lain mak,tak same bapak.



kami lah,kambing dan monyet yg bername casanova..
HAHA.

pemilik kambing:Mr.M
pemilik monyet aka casanova:Cik Lala.


Mr.M dan Cik Lala.

bapak n mak terangkat kepade kambing dan casanova.
hee.

never leave me PLEASE.


when you're not around i missed you.
when you're with me,i feel like,this world is mine!
PLEASE honey,don't leave me.

we can face this together.
you have to be strong.
i just want you to know that,i'll always be by your side.



i'm totaly happy,when you're out from there.and i hope,it will not happen again..

it was the best memory.


13 January 2011.
widad suda 19! oyeaahh..kami berlime tidak melepas kn peluang untuk mengenekan perempuan ni..haha.
mls nk cite pjg.mari same same kite tgok segale gamba yg ak upload ni.



"weehh,busok doe,mampus fauwas mara"


jalan sehala ea kak.haha.


tak lengkap laa faeez tak de .dye jd photographer .

seronok habis hari tu.widad fikir kitorang tak sempat nk kene kan dye..tp,haha.padan muke.

we love you WIDAD TOLHA.